Svetsade balkar

Stål & Rörmontage erbjuder ett brett urval av svetsade balkar i rostfria stålkvaliteter.
Svetsmetoden för denna produkt är mekaniserad pulversvetsning (SAW). Denna metod ger hög flexibilitet och vi kan tillverka olika typer av balkar såsom IPE, HEA, HEB och HEM i olika storlekar och tjocklekar. 
Maximal standard längd i vår mekaniserade produktionslinje är 12 000 mm. Vi kan specialtillverka längre längder. Beroende på stålkvaliteten tillverkar vi som standard våra balkar från IPE 100 till HEM 1000.

Den stora fördelen är att vi kan specialtillverka andra dimensioner efter önskemål. Detta innebär att konstruktörer kan utnyttja det rostfria stålets egenskaper efter egen beräkning.
Efter svetsning kapas balken i önskad längd, som standard ingår betning av balken. Som tilläggstjänst kan vi erbjuda svetsskarvning av rostfritt stål.

Rostfritt stål

Rostfria ihåliga sektioner, balkar och profiler kan användas i alla typer av bärande konstruktioner och kan särskilt ersätta kolstål när materialet är föremål för: Hög korrosion, olika typer av syror, estetiska krav, hygieniska krav, miljökrav. Användningsområdet är därför inte begränsat till bygg och konstruktion det inkluderar även massa och papper, petrokemi, livsmedel, kärnkraft och arkitektur bland annat.

Duplext rostfritt stål

Att använda duplext rostfritt stål i en optimerad design kommer att leda till viktbesparingar i din bärande konstruktion som sedan leder till kostnadsbesparingar. Den höga kromhalten ger hög korrosionsbeständighet och detta tillsammans med den låga nickelhalten gör duplex till en mycket kostnadseffektiv lösning. Om du väljer rätt kvalitet för din konstruktion kommer du med största sannolikhet att ha en lägre livscykelkostnad eftersom stålet inte kommer att korrodera och inget eller minimalt underhåll behövs.

Vill ni veta mer eller önskar råd?

Kontakta Lars-Åke för mer information och konsultation.